Ismerd meg te is fővárosunk legszebb látnivalóit!

Bemutatjuk Budapest legszebb látnivalóit!


Ismerd meg te is fővárosunk legszebb látnivalóit!

Budapesten egyszerűen minden csodás, de mégis vannak olyan látnivalók, amiket nem szabad kihagynod, ha a fővárosban jársz!  


1. New York Café – A világ legszebb kávéháza 

 

A legendás budapesti kávéház, a New York Kávéház a művészek kedvelt találkozóhelyéül szolgált a 20. század elején, a kávéház egész történelme egybeforrt az irodalommal. Ezt a csodálatos helyet mindenkinek látnia kell legalább egyszer! Ha szeretnél róla többet megtudni, kattints ide: Kávéház Budapest 

 

2. Hősök tere

 

A főváros legnagyobb térhatású tere a Millenniumi emlékművet jelöli. Az előtte fekvő Andrássy-úttal együtt a világörökség részét jelentik.

 

3. Országház

 

​Ismertebb nevén a Parlament, Budapest egyik legismertebb középülete és látványossága. A Kossuth Lajos téren található meg, így a budai oldalról nézve páratlan rálátás nyílik elénk. 

 

4. Duna

 

Európa második leghosszabb folyója csodálatos látványt nyújtva szeli ketté a fővárost. A németországi fekete-erdőben ered, és a világ „legnemzetközibb” folyója, hiszen 10 országon halad át, vízgyűjtő területe pedig további 7 országot érint.

 

5. Városliget 

 

Budapest egyik legszebb és legkedveltebb része a Városliget. Tökéletes tavaszi program egy kiadós séta a Városligetben, hiszen a parkosított részek, a hatalmas fák, a zöldellő természet lenyűgöző ebben az időszakban, ráadásul rengeteg a látnivaló a környéken, amit nem érdemes kihagyni. Az egyik kedvenc helyem a Városligetben a Városliget Café & Restaurant ahol igazi gasztronómiai különlegességek várják a vendégeket. Az étteremből varázslatos kilátás nyílik a Vajdahunyad várára. Ismer meg jobban ezt a fantasztikus helyet ide kattintva: Romantikus étterem  

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.