Cukorbetegség kezelése

Cukorbetegség kezelése


Cukorbetegség kezelése

Diabetes mellitusz, azaz közismertebb nevén a cukorbetegség világszerte több millió embert érint, hazánkban pedig a diabétesszel együtt élők száma több, mint 500 000-re tehető.


Cukorbetegség alatt a szőlőcukor anyagcsere zavarát értjük, mely betegség vélhetően sokakban jelen van, ám nem is sejtik. A kettes típusú cukorbetegségben szenvedőknél már könnyen felismerhető tünetek jelentkeznek, melyek komoly kivizsgálást, kezelést és életmódváltást igényelnek.

Mik is a tünetek?


- Sűrű vizeletürítési ingen és gyakori szomjúságérzet

- Lassan gyógyuló hegek, sérülések.

- Homályos látás

- Száraz bőr, bőrelváltozások.

 

Amennyiben ezeket a tüneteket tapasztalod magadon, azonnal keresd fel orvosodat és kérj kivizsgálást! A cukorbetegség meg is előzhető, kialakulását követően pedig eredményesen kezelhető melyről bővebb tájékoztatást az alábbi kifejezésre kattintva kaphatsz:

cukorbetegség kezelése.

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.