Az ajánlott napi rostbevitel 25g lenne egy átlagos felnőtt embernek. Azonban erre igen kevesen fordítanak figyelmet. Ha rostszegényen étkezünk, azzal súlyos egészségügyi problémák kialakulását kockáztatjuk. Növeli a szívbetegségek és az elhízás kockázatát illetve végbél rák kialakulásához is hozzájárulhat.
Elegendő zöldség és gyümölcs fogyasztással csökkenthetjük ezek kialakulásának esélyét, és megadhatjuk szervezetünk számára az elegendő rostmennyiséget.
A következőkben különböző ételeket mutatunk be, amelyek különösen magas rosttartalommal rendelkeznek, így fogyasztásuk rendkívül ajánlott.
- Mandula
- Bab
- Málna
- Lenmag
- Zabkorpa
- Lencse
- Articsóka
- Chiamag
- Édesburgonya
- Avokádó
Ezeket napi rendszerességgel fogyasztva megelőzhetjük a súlyos betegségeket kialakulását, és hozzájárulhatunk szervezetünk egészséges működéséhez.
Kommentek