Rostdús étrend kialakítása

Erre figyelj az egészséges étrend kialakításakor!


Rostban gazdag étrend

Ha úgy döntöttünk, hogy egészséges étrendet kezdünk el követni. A legtöbben a szénhidrátok és a kalória csökkentésével kezdik. Az edzésnél pedig a bevitt fehérje mennyiségét figyelik. Egy valamit azonban sokan elfelejtenek figyelni, a rostokat!


Az ajánlott napi rostbevitel 25g lenne egy átlagos felnőtt embernek. Azonban erre igen kevesen fordítanak figyelmet. Ha rostszegényen étkezünk, azzal súlyos egészségügyi problémák kialakulását kockáztatjuk. Növeli a szívbetegségek és az elhízás kockázatát illetve végbél rák kialakulásához is hozzájárulhat.

 

Elegendő zöldség és gyümölcs fogyasztással csökkenthetjük ezek kialakulásának esélyét, és megadhatjuk szervezetünk számára az elegendő rostmennyiséget. 

A következőkben különböző ételeket mutatunk be, amelyek különösen magas rosttartalommal rendelkeznek, így fogyasztásuk rendkívül ajánlott. 

 

 • Mandula
 • Bab
 • Málna
 • Lenmag
 • Zabkorpa
 • Lencse
 • Articsóka
 • Chiamag
 • Édesburgonya
 • Avokádó 
 •  

Ezeket napi rendszerességgel fogyasztva megelőzhetjük a súlyos betegségeket kialakulását, és hozzájárulhatunk szervezetünk egészséges működéséhez. 

Szerző: H.R

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.