Tippek a pihentető alvásért!

Mitől lesz pihentető az alvás?


Pihentető alvás

Sokan rendszertelenül és rosszul alszanak, ami aztán később meglátszódik a munkahelyi teljesítményükön és a magánéletükben is. Tartós fáradtság esetén a betegségekre is fogékonyabbak vagyunk.


Sokan úgy gondolják csak az alvás mennyisége számít, tehát hogy meg legyen a napi 8 óra alvás. Azonban ez nem így van. Az,hogy milyen mélyen és milyen pihentetően alszunk nem függ össze az időtartammal. Ha egy igazán mély és pihentetőt alszunk de csak 6-7 órán át, sokkal pihentebbek lehetünk mint ha 8-9 órát aludnánk végig forgoldóva és fel-fel kelve. 

 

Igyekezzünk minden nap azonos időben felkelni, így beáll a szervezetünk bioritmusa arra az időpontra. Ha hétvégenként 10-11 óráig alszunk, akkor újra felborul a bioritmusunk és hétköznaponként újra szenvedni fogunk a korán keléssel.

 

Ne kezdj el altatókat szedni, ha elalvási nehézségekkel küzdesz. Ezekkel csak jobban hozzászoktatod a szervezeted, hogy csak akkor tud elaludni ha altót szedsz be. Próbálj meg természetes módon elaludni. Figyelj arra, hogy elalvás előtt egy órával már ne telefonozz és számítógépezz, lehetőleg olvass valami könyvet. 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.