Ezért szenvedhet gyakran fejfájástól!

Ezek a fejfájás leggyakoribb okai


Gyakori fejfájás okai

A visszatérő fejfájások hátterében sokan valami komolyabb dolgot gyanítanak, pendig gyakran triviális tényezők állnak a háttérben. Az alábbiakban összeszedtük mik azok a leggyakoribb kiváltó okok, amelyek a fejfájást okozhatják.


A fejfájás lehetséges okai

 

A fejfájás egy igen bosszantó probléma, de gyakran egyszerűbb a megoldás, mint hinnénk. Nem kell rögtön agyvérzésre gyanakodni, hiszen annak számtalan más jele és tünete lehet. Egy kis odafigyeléssel könnyen megállapítható a fejfájás valódi oka. Lássuk a lehetőségeket!

 

Stressz

 

Napjaink rohanó életmódjának velejárója az állandó stressz. Tartós jelenléte a legtöbb embernél fizikai tüneteket is okozhat, az egyik ilyen a fejfájás. A stresszes állapotban az izmok is befeszülnek, így a nyak és a váll izmai is, amelyek tovább fokozhatják a fejfájás súlyosságát. Gyakran a fejfájás csak a stresszes időszak után jelentkezik. Elkerülése érdekében próbáljunk relaxációs gyakorlatokat végezni.

 

Dehidratáltság

 

A dehidratáció szinte állandó velejárója a fejfájás. Dehidratáltak lehetünk, ha egy nap kevés vizet iszunk – 2-3 liter lenne a napi minimum – vagy ha túl sok kávét vagy alkoholos italt fogyasztunk, ezek ugyanis vízhajtó hatásúak. Ügyeljünk arra, hogy minden nap elegendő mennyiségű vizet fogyasszunk.

 

Alváshiány

 

A rendszeres kialvatlanság gyakran okozhat dekoncentráltságot és fejfájást. Próbáljon időben lefeküdni és biztosítani 8-9 óra pihentető alvást, hogy szervezetének legyen ideje feltöltődni és regenerálódni.

 

Rendszertelen táplálkozás

 

A rossz minőségű ételek fogyasztása, vagy az étkezések esetenkénti kihagyása a szervezetünk bioritmusának felboruláshoz vezethet. Ha kihagyunk étkezéseket lecsökken a vércukorszintünk, ami fejfájáshoz vezethet. Az egészségtelen gyorsételek fogyasztása pedig magas cukortartalmuk miatt hirtelen túlzottan is megemelheti a vércukorszintet, ami szintén fejfájást okozhat. Állítson össze magának egy egészséges étrendet és próbálja azt követni a mindennapokban! 

 

Időjárás

 

Köztudott, hogy vannak érzékenyebbek a frontokra, így ne aggódjunk, ha egy-egy meleg vagy hidegfront közeledtével fejfájásra panaszkodunk. Erre egyedül fejfájáscsillapítók bekészítésével lehet felkészülni. 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.