Házi gyógymódok megfázásra

Házi gyógymódok megfázás ellen


Házi gyógymódok

A megfázás tünetei nagyon kellemetlenek tudnak lenni, és a lehető leghamarabb meg akarunk tőlük szabadulni. Mivel a megfázás igen gyakori, érthető ha nem minden alkalommal szeretnénk gyógyszerekhez fordulni az elűzéshez, így igen népszerűek és hatékonyak a házi gyógymódok is, amelyeket az alábbiakban szedtünk össze.    


Gargalizálás

Öntsünk egy pohárba langyos vizet, majd oldjunk fel benne körülbelül két teáskanál sót, majd gargalizáljunk a folyadékkal. A só fertőtlenítő hatása segíti elölni a torokban lévő baktériumokat.

 

Tea

Megfázás során ügyeljünk arra, hogy rengeteg folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe, ez segíti a vírus távozását a testünkből. Készíthetünk gyógynövényekből is teákat amelyek hatékonysága még kiemelkedőbb. Ilyen péládul a kamilla vagy a zsálya tea.

 

C-vitamin

A C-vitamin az immunrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitamin egyike. Megfázás során nem árt fokozni a napi bevitelt, amelyet természetes forrásokból, elsősorban gyümölcsökből vagy zöldségekből érdemes. 

 

Méz

A mézben található anyagok szintén segítik a kórral való megküzdését a szervezetünknek és a köhögés tüneteit is csillapítja.

 

Fokhagyma

A fokhagymában található természetes összetevő az allicin, amely az antibiotikumhoz hasonló, így nagyon hatékonyan küzdi le a baktériumokat. Megfázás esetén az egyik leghatékonyabb házi csodafegyver lehet. 

 

 

A fent leírtakat érdemes lehet vegyítve alkalmazni, hogy erősebb hatást érjünk el mint például egy jó citromos mézes kamilla teával biztos eredményes lesz a küzdelem a megfázás ellen.

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.