Mit tegyél a fogérzékenyseég ellen? Segítünk!

Mit tehetsz a fogérzékenység ellen?


fogérzékenyseég ellen

Hő vagy hideg étel/ital harótására fájnak fogaid? Lehet, hogy fogérzékenységgel küzdesz, amely ellen ideje tenni!


Kerüld a savas ételeket

A túlzott savak ételek és italok fogyasztása hosszú távon a fogzománcnak képesek ártani. Ezzel a zománc eltűnhet és az alatta lévő érzékeny részekre bejutnak a különböző lepedékek és baktériumok. Keürld tehát a szénsavas üdítőket, és a túlzott cukorfogyasztást. 

 

Megfelelő fogkefe 

A durva sörtéjű fogkefe használata nem jó, hiszen nem hogy segítenénk fogaink állapotán, de ronthatunk vele és akár fogérzékenység is kialakulhat általa. A durva sörte képes elkoptatni a fogzománcot, amely a fog védő rétegeként szolgál, így ennek elkopása során fogaink érzékennyé válhatnak. Ilyenkor érdemes azonnal felkeresnünk egy fogorvost, aki megfelelően helyreállítja fogaink szerkezetét. 

 

Tárd fel a probléma gyökerét

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem csak fogérzékenységről van szó. Lehet, hogy ínybetegség vagy fogrepedés áll a háttérben. Keressünk fel mindenképpen egy fogászatot, ahol segítenek megállapítani a problémát, és kezelni azt minél előbb, mielőtt további szövődmények alakulnak ki. 

Szerző: SzSz

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.