A napszúrás kezelése házilag!

Teendők napszúrás esetén!


Napszúrás kezelése

Nyáron, különösen ezeken a nagyon forró napokon könnyen a napszúrás áldozatává válhatunk! Szinte biztos, hogy élete során mindenki kapott már napszúrást. Van, aki súlyosabbat, van aki enyhébbet. Azonban mi a teendő, ha már bekövetkezett a baj?


Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy napszúrást kaptunk. A tünetek között szerep a fejfájás és szédülés, hányinger vagy hányás, gyengeség, szomjúság és étvágytalanság. Ha az alábbi tüneteket tapasztaljuk egy hosszabb ideig a napon tartózkodás után, akkor napszúrást kaptunk. 

 

Szerencsére könnyen kezelhető otthonról is. Az első és legfontosabb, hogy rengeteg vizet fogyasszunk. Fontos, hogy pótoljuk a szervezetünk számára az elvesztett folyadékot, és ezzel is hűtsük testünket. Mindenképpen vizet igyunk, és ne egyéb cukros üdítőket vagy alkoholos italokat, mint a sör. Az alkohol dehidratáló hatása csak tovább rontana az állapotunkon. 

 

A folyadék pótlása mellett fontos, hogy fejünket és testünket hideg borogatással látjuk el, illetve hideg fürdőt vagy zuhanyt veszünk. Ez segít le vinni a testünk hőmérsékletét. 

 

Ha napszúrást kaptál akkor a legjobb, hogy a következő napot egy hideg, árnyékos szobában töltöd, a legjobb ha van légkondicionáló is a helységben. Semmiképp ne menj újra a napra másnap!

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.