Így szabályozzuk étvágyunkat!

Szabjunk határt étvágyunknak!


Étvágyunk szabályozása!

Az étvágyunk szabályozása nehéz dolognak tűnhet elsőre, különösen akkor, ha diétázni szeretnénk. Ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy mit, mikor és mennyit eszünk. 


A következő techikákkal megtanulhatjuk hogyan szabjunk határt az éhségünknek.

 

Ecet és fahéj az ételben

 

Az ecet hozzáadásával csökkenthetjük a glikémiás indexünket, aminek köszönhetően sokkal lassabban emésztjük majd meg az adott ételt. Az ecet emellett remek ízt ad a salátádnak vagy a párolt zöldségednek anélkül, hogy plusz kalóriákat kéne bevinned vele. 

 

Ha az édesebb ízekre vágysz, adj egy kis fahéjat az ételeidhez. Hasonlóan az ecethez, a fahéj is csökkenti az emésztés gyorsaságát, így az elfogyasztott étel sokkal tovább marad a gyomrunkban és így tovább érezhetjük magunkat jóllakottnak. 

 

Együnk akkoris, mikor nem vagyunk éhesek!

 

Ha korgó gyomorral ülünk le enni, szinte biztos, hogy teljesen tele fogunk enni magunkat. Ehelyett igyekezzünk akkor is enni mikor nem vagyunk éhesek. Persze csak egy keveset, egy kis zöldséget, egy kis gyümölcsöt. Így a többször kevesebbet elv alapján jobban szabályozhatjuk éhségünket, és gátat szabhatunk a fegyelmezetlen habzsolásnak. 

 

Lassan együnk!

 

Ha lassabban esszünk meg az adott ételt, akkor hamarabb fogod magad jóllakottan érezni mint ha gyorsabban ennél. Minden falatot legalább tízszer rágjunk meg, így nem csak az ízeket élvezhetjük ki jobban, de kevesebb mennyiséggel is jóllakhatunk! 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.