A következő techikákkal megtanulhatjuk hogyan szabjunk határt az éhségünknek.
Ecet és fahéj az ételben
Az ecet hozzáadásával csökkenthetjük a glikémiás indexünket, aminek köszönhetően sokkal lassabban emésztjük majd meg az adott ételt. Az ecet emellett remek ízt ad a salátádnak vagy a párolt zöldségednek anélkül, hogy plusz kalóriákat kéne bevinned vele.
Ha az édesebb ízekre vágysz, adj egy kis fahéjat az ételeidhez. Hasonlóan az ecethez, a fahéj is csökkenti az emésztés gyorsaságát, így az elfogyasztott étel sokkal tovább marad a gyomrunkban és így tovább érezhetjük magunkat jóllakottnak.
Együnk akkoris, mikor nem vagyunk éhesek!
Ha korgó gyomorral ülünk le enni, szinte biztos, hogy teljesen tele fogunk enni magunkat. Ehelyett igyekezzünk akkor is enni mikor nem vagyunk éhesek. Persze csak egy keveset, egy kis zöldséget, egy kis gyümölcsöt. Így a többször kevesebbet elv alapján jobban szabályozhatjuk éhségünket, és gátat szabhatunk a fegyelmezetlen habzsolásnak.
Lassan együnk!
Ha lassabban esszünk meg az adott ételt, akkor hamarabb fogod magad jóllakottan érezni mint ha gyorsabban ennél. Minden falatot legalább tízszer rágjunk meg, így nem csak az ízeket élvezhetjük ki jobban, de kevesebb mennyiséggel is jóllakhatunk!
Kommentek