3 gyakori tévhit a fogorvossal kapcsolatban, amit nem szabadna elhinni

3 gyakori tévhit a fogorvossal kapcsolatban


3 gyakori tévhit a fogorvossal kapcsolatban

Nagyon kevés olyan emberrel találkozni, aki szeret fogorvoshoz járni. A legtöbben mondhatni rettegnek a fogorvostól, már a szó hallatán is feláll a hátukon a szőr. Ez pedig nem feltétlenül rossz élmények miatt van, hanem gyakran olyan tévhitek okozzák, amiket egymásnak mesélnek az emberek. Ezek a fogorvossal kapcsolatos tévhitek szájról-szájra járnak, és azt eredményezik, hogy egy általános negatív kép alakul ki. Lássuk is, mik azok a tévhitek, amiket nem lenne szabad elhinni.


#1. A fogászat fáj

Nagyon sokan rettegnek a fogorvostól, mert azt gondolják, hogy ha valaki beül a fogorvosi székbe, azt leírhatatlan kínnak vetik alá. Persze aláírjuk, vannak kellemetlen fogászati beavatkozások, de a mai fejlett technológiáknak, és az orvostudomány előrehaladottságának köszönhetően nem jellemző, hogy bármilyen fogászati beavatkozás különösen nagy fájdalommal járna. A fájdalmas beavatkozásokat érzéstelenítés előzi meg, hidd el, sokkal jobban fáj a kezeletlen fogprobléma, mint maga a kezelés!

 

#2. A fogászati eljárások nem esztétikusak

Régen ez is talán igaz volt, akkoriban még ha jól meg néztünk egy-egy fogsort, megtudtuk különböztetni a műfogakat az eredetitől, de manapság már erre is vannak nagyon modern eljárások, amik teljesen természetesen hatást eredményeznek. A kerámia héj segítségével olyan mosolyt lehet varázsolni, ami nemcsak olyan, mint az eredeti, hanem még szebb is!

 

#3. Fogorvoshoz elég akkor menni, ha fáj

Nagyon sokan gondolják azt, hogy fogorvoshoz csak akkor kell menni, ha van valami fájdalmas tünetünk, pedig ez nagyon nem így van. talán pont a fogorvosoktól való félelem miatt terjedt el ez a téves információ. Sajnos nagyon sok olyan probléma van, ami sokáig tünet mentes, viszont komoly tünetekhez vezet, akár a fogak elvesztésével is járhat. Éppen ezért évente legalább egyszer érdemes elmenni fogászati vizsgálatra! 
 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.