3 tuti megoldás a bölcsességfog fájdalmára

3 tuti megoldás a bölcsességfog fájdalmára


3 megoldás a bölcsességfog fájdalmára

Azt kívánjuk mindenkinek, hogy ne tudja meg soha, hogy milyen, ha fáj a bölcsességfoga! De ha már beütött egyszer a baj, akkor valamit sajnos tenni kell, mert az ilyenkor jelentkező fájdalom tényleg nagyon kellemetlen, már-már elviselhetetlen. Mutatunk 3 jó módsert bölcsesség fog fájdalmára.


#1. Jég

Ilyen-olyan fájdalmak, fogfájás esetében is jól működő megoldást szokott jelenteni a jegelés, és nincs ez máshogyan most sem, ugyanis a jég zsibbasztó hatással bír az idegvégződésekre, ez pedig enyhíti a fájdalom érzetet. Az állkapocsra helyezett jégpalack csillapíthatja a gyulladást is. Egyszerűen csak fogj egy jeges palackot, tekerj köré egy rongyot, és tartsd állad fájó része mellé 15 percig. Ezt követően 15 perc várakozás után folytatható a hűtés további 15 percig, és így tovább, míg a fájdalom enyhülni nem kezd.

 

#2. Sós víz

Vannak ilyen-olyan népi praktikák a bölcsességfog fájdalmának enyhítésére, megszüntetésére, de higgy nekünk ez az egy tényleg működik, nemcsak szerintünk, hanem kutatások szerint is. Ugyanis a sós víznek fertőtlenítő hatása van, ami segít csökkenteni a szájban leledző baktériumok számát. Gyakran előfordul, hogy a baktériumok összegyűlnek a bölcsességfog körüli fogíny alatt, ami fájdalmat okozhat. Forró vízben oldj fel sót, várd meg míg langyosra hül és öblögess pár percet, akár napi 2-3 alkalommal!

 

#3. Szakrendelés

De ha a jegelést meguntad, és a házi praktikák se tettek csodát, akkor muszáj lesz szakember segítségét igénybe venned. Javasoljuk, hogy látogass el egy szájsebészeti rendelőbe  problémáddal, minél hamarabb! 
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.