Ez a fogtömés folyamata lépésről lépre részletezve

Ez a fogtömés folyamata részletesen


 a fogtömés folyamata részletesen

Lyukas, szuvas fog? A válasz a fogtömés! megannyiszor halljuk ezt a szót, de mit takar pontosan, hogyan zajlik a fogtömés? Most leírjuk a részleteket!


A nulladik lépés egy állapotfelméréssel egybe kötött konzultáció szokott lenni, amikor a szakember feltárja a problémát, és dönt a kezelés hogyanjáról. Ugyanis vannak olyan esetek is, amikor a lyukas, szuvas fogat nem töméssel kell kezelni. 

 

A kezelés első lépése az érzéstelenítés. Ez szinte minden alkalommal megelőzi a többi lépést, hiszen a tömés fájdalmas tud lenni, fontos az előkezelés. 

 

A második lépés rögtön az érzéstelenítés után következik, nem más, mint magának problémát okozó szuvas részek eltávolítása. Ilyenkor kellemetlen szagokra lehetsz figyelmes, ez azért van, mert ez a szuvas rész tele van baktériumokkal, lepedékkel, felpuhult szövetekkel, ennek pedig nincsen kellemes illata. Kritikus, hogy minden szuvas részt el kell aprólékosan távolítani, hiszen csak így lehet eredményes a folyamat.

 

Az utolsó előtti lépés már maga a tömés, amikor is az eltávolított rész helyére egy forma kialakítására kerül sor, ami képes arra, hogy megtartja a tömést. Ha kész a forma, akkor ezt fertőtleníteni kell, speciális anyagokkal előkezelni, ez biztosítja, hogy a töltőanyag idetapadjon. Ha ez kész, akkor jön a töltőanyag, azaz a tömés. A Pure Dental Fogászatán olyan anyagokat használnak, amik annyira hasonlítanak a fogak színéhez, hogy teljesen bele olvadnak a fogsorba. Részletek: fogtömés Budapesten.   
 

 

Az utolsó lépés a tömés finomítása, tökéletessé tétele, az elálló szélek eltávolítása, harapásra igazítás, a természetes forma kialakítása, véglegesítés.
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.