Mi a különbség a finn és infraszauna között?- A finn és infraszauna összehasonlítása

Mi a különbség a finn és infraszauna között?


finn és infraszauna összehasonlítása

Alapvetően megkülönböztetünk finn és infraszaunákat, de mi az alapvető különbség köztük, a mechanizmusuk, hatásuk más? Mutatjuk a kérdésre a választ, illetve néhány hasznos információt is megosztunk a szaunákkal kapcsolatban.


Van különbség az infra és a finn szauna között?

Alapvetően elmondható, hogy a finn és az infraszauna is rengeteg pozitív hatással rendelkezik, habár a két szauna teljesen más elven működik, és máshogyan fejti ki a hatását. Mindkét szauna lényege az izzadás, a finn szaunában a magas hőhatás váltja ki ezt, az infraszaunában pedig az infralámpák. Máshogyan működnek, de ugyanolyan eredménnyel, hatásosak kikapcsolódáshoz és megannyi jótékony hatásuk is van a stressz oldásán kívül is.

 

Ezek a legnagyobb különbségek a finn és infra szauna között

Az infraszaunákban jellemzően 45–65°C körüli a hőmérséklet, a finn szaunában 70–100°C is lehet. Ebből adódik az egyik legnagyobb különbség, mégpedig az, hogy  az infraszaunát sokkal szélesebb réteg, korosztály használhatja, tekintve hogy az kevésbé terheli meg a szervezetet. Funkcionálisan pedig a  fentiekből következik, hogy az infraszauna sokkal gyorsabban felmelegszik, csupán pár perc a felfűtési ideje, a finn szauna esetében ez akár egy teljes óra is lehet, persze ez függ a méretektől is. Jellemzően az infraszaunát azoknak szokták ajánlani, akik nem szeánszként szeretnék megélni az élményt, ugyanis ez gyorsabb, jellemzően kisebb is, de hiányzik belőle a felöntés élménye. Amennyiben neked is csak kis helyed van otthon, leginkább egyedül, vagy másodmagaddal szeretnéd használni, illetve kihasználni a jótékony szaunahatásokat, akkor itt tudsz infraszaunát rendelni: infra szauna tervezés.  
 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.