A fogfájás leggyakoribb okai: ezért fájnak a fogaink leggyakrabban

Miért fáj a fogunk: ezek a fogfájás leggyakoribb okai


Ezért fájnak általában a fogaink

A fogfájás nagyon kellemetlen tud lenni, ha baj van, akkor szinte elviselhetetlen a fájdalom. De vajon mi okozza a fájdalmat? Erre a kérdésre keressük most a választ.


A legagykoribb ok a szuvasodás

A fogfájás egyik leggyakoribb oka a fog szuvasodása. Ugyanis a szuvasodás következtében a fog felületének egy része elhal, apró lyukak keletkeznek, amelyek remek lehetőséget adnak az ételmaradékoknak, illetve baktériumoknak, ez pedig gyulladással és fájdalommal járhat. Szuvasodás esetében az is előfordulhat, hogy csak harapáskor, esetleg hideg, vagy meleg ételek fogyasztásakor jelentkezik a fájdalom. A szuvasodás következtében fogbélgyulladás is alakulhat ki, aminek még súlyosabb következményei is lehetnek. Ezért jobb időben fogorvoshoz fordulni.

 

Bölcsességfogak

Egy másik nagyon gyakori ok az úgynevezett implaktált fog, ami leginkább a bölcsességfogaknál szokott jelentkezni. Implaktált fognak nevezzük azokat a fogakat, amelyek az előtörés közben megakadnak. Rendszerint gyulladás képződik körülöttük, ami heves fájdalommal jár. Általában az ilyen fogakat fájdalommentesen eltávolítják.

 

Sérült fogak

Sokszor a letört, vagy repedezett fogaink is óriási fájdalmat tudnak okozni. Főleg harapás közben, illetve hideg és meleg hatására érezhető a kellemetlen érzés. Mindenképpen kezelés ajánlott ilyen esetekben is, hiszen enélkül csak tovább romolhat fogaink állapota.

 

Fogágy problémák

De a fogfájás okait nem mindig a fogakban kell keresni, előfordulhat, hogy a fogágy, íny gyulladása okozza a problémát, ami sokszor együtt jár az íny vérzékenységével is. Ez a probléma különböző fogorvosi eljárásokkal teljesen megszüntethető.

 

Ha részletesebb tájékoztatást szeretnél olvasni a fogfájás különböző okairól, illetve lehetséges kezelési módszereikről, akkor kattints ide: fogfájás okai!
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.