Fogászati szűrővizsgálat - Miért fontos?

Miért fontos minden évben a fogorvosi szűrővizsgálat?


Fogászati szűrés

A fogászati szűrés rendkívül fontos, hiszen fogaink egészségének megőrzésének ez az egyetlen módja, ha évente minimum kétszer meglátogatjuk a fogorvost.


Sokan csak akkor mennek el fogorvoshoz, ha valamilyen baj történik, elkezd fájni a foguk, vérzik az ínyük, vagy bármilyen más fogászati panaszt észlelnek. Fogorvoshoz azonban, ahogyan orvoshoz sem akkor kell menni, ha bajt észlelünk. Fogaink egészségügyi állapota nagyban függ az évenkénti szűrővizsgálattól, hiszen a fogorvos ilyenkor méri fel fogaink állapotát és megtervezi a szükséges kezeléseket. 

 

A fogászati szűrővizsgálaton általában érdemes egy panoráma röntgent és egy fogászati CT vizsgálatot is elvégeztetni, hogy a teljes fogsorunkat fel tudja mérni a fogorvos. Ezután egy közvetlen vizsgálatot végez el, ahol megnézi a fogak és a száj állapotát. A fogászati szűrővizsgálat során megállapíthatók az esetleges fogászati problémák, mint az ínybetegségek, a fogszuvasodás, sérült fogak, gyulladás, és az esetleges fogkő mérétke. 

 

A fogászati szűrés és kezelés alkalmával érdemes egy professzionális dentálhigiénés kezelést elvégeztetnünk, amely során fogkő eltávolítást végeznek el fogainkon, így megszabadulhatunk a lerakódott lepedékektől és baktériumoktól, amelyek az évek során a fogakra épültek. A fogorvosok tanácsa szerint évente két alkalommal érdemes elvégeztetnünk ezt a professzionális dentálhigiénés kezelést, hogy fogainkat megtisztítsák teljeskörűen. 

Szerző: SzSz

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.