Nagyon sokan nem kezelik, pedig ez az egyik leggyakoribb betegség a világon a fogszuvasodás

Nagyon sokan nem kezelik, pedig ez az egyik leggyakoribb betegség a világon


fogszuvasodás okai

A fogszuvasodás a világ egyik leggyakrabban előforduló betegsége, mégis sokszor kezelés nélkül marad, hiszen a köztudatban az él, hogy fogorvoshoz csak a legszükségesebb esetben kell menni, így a problémára nem derül időben fény. 


A fogszuvasodás szint mindenkit érint

A fogszuvasodás egy nagyon gyakori betegség, annak ellenére, hogy sokan nem sorolják a betegségek közé. A lakosság közel 95%-át érinti felmérések alapján. Oka a legtöbb esetben a nem megfelelő szájhigiénia. Bár mindenki tudja, hogy naponta legalább kétszer két percig kell tisztítani a fogakat alaposan, minden felületet érintve, nem mindenki tesz ennek eleget, vagy ha eleget is tesz nem jól csinálja. Ennek következtében pedig egy igen súlyos fogászati probléma alakul ki: a fogszuvasodás.

 

Mi az a fogszuvasodás

Definíció szerint fogszuvasodás a fogzománc megbomlásával kezdődik, amely a fog felszínén való lyukkezdemények kialakulásával ér véget. A fogszuvasodást a lepedékben található baktériumok által termelt savak idézik el, és megfelelő szájápolási rutinnal elkerülhető lenne. Ehhez elengedhetetlen a napi kétszeri két percig tartó alapos fogmosás, olyan fogkrém használat, ami felveszi a harcot a szuvasodással, valamint a fogselyem használatának beiktatása is, annak érdekében, hogy a fogkefe sörtéi számára elérhetetlen területek se maradjanak ki.

 

Hogyan lehet kezelni a fogszuvasodást?

Mint említettük nagyon sok esetben nincsen megfelelően kezelve a probléma. Vajon ennek a komplikált fájdalmas kezelés lenne az ok? Egyáltalán nem! A fogszuvasodás kezelése gyakorlatilag egy egyalkalmas, fájdalommentes eljárással történik, melynek során kitisztítják és betömik a lyukat. ezzel szemben, ha a kezelés elmarad akár a fogak elvesztéséhez is vezethet a folyamat. Érdemes tehát az egyszerűbb megoldást választani, és felkeresni egy fogorvost! 
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.