3 ok, amiért rendszeresen halogatjuk a fogorvost, pedig nem kellene

3 ok, amiért rendszeresen halogatjuk a fogorvost, pedig nem kellene


Nem kellene halogatnia  fogorvost

Ha megkérdeznénk véletlenszerűen néhány embert, hogy szeret-e fogorvoshoz járni, biztosak vagyunk benne, hogy csak nagyon kis eséllyel akadna egyetlen olyan személy is, aki igennel felelne. De, ami a legrosszabb ebben, hogy ha azt is megkérdeznénk, hogy járt-e az elmúlt egy évben fogorvosnál, akkor arra is nagy arányban érkezne a nemleges válasz. Hogy miét nem járunk fogorvoshoz? Mutatjuk a leggyakoribb kifogásokat!


1. Félek, hogy fájni fog

Ez a leggyakoribb tévhit a fogorvossal kapcsolatban, pedig az igazság az, hogy nem a fogorvosi kezelés fáj, de főleg nem egy egyszerű vizsgálat. Az azonban, ha a fogak nincsenek megfelelően kezelve nagyon is tud fájni! Nem a fogorvosi kezelés okozza a problémát, hanem épp ellenkezőleg, annak hiánya! Sokszor egy gyerekkori rossz élmény a félelem kiindulópontja. Sokat fejlődtél azóta te is, és a fogászat is, hidd el nincs mitől tartanod! A Rosental Fogászaton csakis fájdalommentes eljárásokat alkalmaznak, részletek és időpontfoglalás: fogászat Budapest.

 

2. Olyan rég voltam, hogy nem merek!

Na igen a halogatás! De gondolj csak bele, minél tovább halasztod, ez a probléma annál nagyobbra fog nőni. Nem annyira kellemetlen pár év kihagyás után fogorvosi székbe ülni, mint 10 év után! Hidd el, nem fog senki elítélni azért, mert kihagytál egy évet, jobb most, mint még egy, meg még egy évvel később. Szakítsd meg most ezt a hullámot, menj el fogorvoshoz, és utána járj rendszeresen!

 

3. Nem fáj!

Óriási tévhit, hogy fogorvoshoz csak akkor kell menni, ha fájdalmat érzünk. Fogorvoshoz évente legalább egy alkalommal el kell menni, akkor is, ha nem érzünk semmilyen tünetet, fájdalmat, semmi egyebet. Ugyanis a fogászati problémák alattomosak tudnak lenni, előfordul, hogy bármilyen tünet nélkül alakulnak ki. 
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.