Így maradhatsz egészséges

Így tartsd fent egészséged


Így maradhatsz egészséges

Az egészség fenntartása is néha több erőfeszítést igényel, mint gondolnánk. De mi mindent kell megtennünk ahhoz, hogy egészségünket fenntartsuk? Most megtudhatod!


Mozogj rendszeresen 

A mozgás segít testedet és lelkedet is egészségesen tartani. A mozgást iktasd be legalább hetente 3-4 alkalommal életedbe, hiszen így sokkal könnyebben megőrizheted egészségedet. Már számos tanulmány kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen mozogni járnak, sokkal könnyebben legyőzik a különböző krónikus betegségeket, és fertőzéseket egyaránt. A test sokkal ellenállóbb és erősebb lesz, ezért még egy ok a mozgás mellett. 

 

Étkezz egészségesen 

Rengeteg helyes olvashatjuk, hogy az egészséges táplálkozástól nem csak jól fogunk kinézni, de szervezetünk is egészségesebbé válik és sokkal könnyebben tarthatjuk meg egészségünket is. A táplálkozás szinte mindent befolyásol szervezetünkben: a hormonháztartást, az energiát, beleink egészségét, az immunitásunkat, stb. Ha célod, hogy egészségesebb légy, és nem csak az, hogy jól nézz ki, akkor jobb, ha minőségi tápanyagokat viszel be a nap folyamán. Felejtsd el a feldolgozott élelmiszereket, és a cukrokat. 

 

Mentális egészség

Egészségünk nem csak testünktől és szervezetünk egészségétől függhet, hanem mentális egészségünktől egyaránt. Ha mentálisan egészségesek vagyunk, az kihatással lesz egész testünkre és szerveztünkre egyaránt. Számos tanulmány kimutatta már, hogy a mentális egészségtelenség megannyi betegség kialakulásáért lehet felelős. Érdemes mindennap szánnod magadra időt, kikapcsolódni, meditálni, relaxálni, amelyek hozzájárulhatnak mentális egészségedhez. 

 

Szűrővizsgálatok

A fenti három pont természetesen már önmagában nagyon jól megállják a helyüket egészségünk fenntartásához, azonban nagyon fontos, hogy évente több esetben is szűrővizsgálatokra járjunk. Fontos beiktatni minden évben egy általános laborvizsgálatot, vérnyomásmérést és persze a fogorvost se hagyjuk ki! A fogorvos és az orvosok több olyan problémát is megtalálhatnak, amelyekre nem is gondoltunk volna. A fogorvoshoz pedig azért is fontos járni, hogy a félévenkénti fogkő leszedést elvégeztessük, ezzel hozzájárulva fogaink egészségéhez. 

Szerző: SzSz

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.