A szaunázás pozitív hatásai

A szaunázás pozitív hatásai


Szaunázás pozitívumai

Eljött az évnek az az időszaka, amikor a Balaton, és a strandok helyett mindenki inkább a wellness részleget célozza meg. Egy hűvös őszi napon nagyon jól tud esni a szauna melege, de sokan nem tudják, hogy a kellemes feltöltődés mellett, vannak jótékony hatásai is, ami miatt még inkább érdemes rendszeresen igénybe venni ezt a wellness szolgáltatást. Már mutatjuk is a szaunázás csodás pozitív hatásait!


Immunerősítő

A szauna segít leküzdeni a megfázást, illetve használatával immunrendszerünk megerősödik, így egy idő után már, a náthától sem kell tartanunk, ami az őszi időszakban, főleg ezekben a koronavírussal tarkított napokon nagyon jól tud jönni! A rendszeres szaunázás hatására szervezetünk ellenállóbá válik, ennek köszönhetően fel tudjuk készíteni szervezetünket arra, hogy elkerüljenek minket a különböző betegségek, mint például az influenza.

 

Méregtelenítő

A rendszeres szaunázás segít megszabadulni a felhalmozódott méreganyagoktól, ugyanis a hő hatására verejtékezni kezdünk, és így a méreganyagok is távoznak a szervezetünkből. Tipp: fogyassz sok folyadékot szaunázás után, mert ez még inkább hatékonnyá teszi a folyamatot!

 

Szépíti a bőrt

De azon kívül, hogy a szaunázás megtisztítja szervezetünket a méreganyagoktól, bőrünket is látványosan megszépíti és hozzájárul bőrünk feszességének, üdeségének megtartásában vagy éppen annak visszanyerésében.

 

Stresszoldó

A szaunázás nagyon relaxáló, egy kis időre kikapcsol az ember, és megszabadul a mindennapos problémáktól. Egy-egy stresszes nap után érdemes kicsit szaunázni, hiszen ez megvéd minket a stressz káros hatásaitól, aminek hosszú távon veszélyes következményei lehetnek. 

 

És hogy hol érdemes szaunázni? Mi a Dunakanyar ékkövének nevezett Visegrádot ajánljuk, azon belül is a családi kézben lévő, hangulatos Honti Hotelt, részletek itt: wellness Hotel Visegrádon.
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Eger

Eger

Eger csodás városa sok érdekes látnivalót tartogat mindenki számára, aki ellátogat oda. A történelmi városban közel száz épület maradt meg eredeti állapotában – így ha egy kis múltidézésre vágyunk, akkor is érdemes odautazni

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz

Biztonsági tanácsok szaunázáshoz- hogy csakis jó élmény legyen!

Akár nyilvános, akár magán szaunát használsz, fontos biztonsági intézkedéseket kell követned, hogy a szaunázás csakis élmény legyen. Előnyeik ellenére a szaunák nem mindenki számára megfelelőek. A szauna használata előtt konzultálj orvosoddal, különösen akkor, ha valami súlyos betegséged van, ilyen lehet szívprobléma, vagy vérnyomás panasz is. Ezeket a biztonsági tippeket kövesd! 

kedvenc fogászatunk

Bemutatjuk a kedvenc fogászatunkat

Mivel a legtöbb fogászati kezelés nem tb támogatott, a fogászatoknak nagy lehetőségük van versenybe kelni egymással a páciensekért, aminek sokszor a nyomott ár, rossz minőség, visszatérő megoldatlan problémák az eredménye, ha nem jól választunk. Mi most azonban bemutatunk egy helyet, ahol szó sincs ilyesmiről.

3 meglepő következménye a foghiánynak

3 meglepő következménye a foghiánynak

Sajnos nagyon sok hatás miatt elveszíthetjük egy vagy akár több fogunkat is. Akár külső vagy belső tényezők miatt, rossz genetika, nem megfelelő szájhigiénia miatt vagy esetleg egy baleset következtében. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, hanem számos káros következménye is lehet, ha nincsen pótolva, amikre sokan nem gondolnak időben.